Aktuelt

Innlogging og tilgang for foresatte i vårt skoleadministrative system (VIS)

Skoleåret 2020/2021 fikk alle våre videregående skoler et nytt skoleadministrativt system, Visma InSchool (VIS). Du som foresatt får en egen tilgang til systemet for å sikre samarbeidet mellom hjem og skole.   

Hvordan logger jeg inn?  

Du kan logge deg inn i VIS fra og med 16. august 2021.  


Bruk ID-porten for å logge deg inn. Når du bruker ID-porten, kan du velge om du vil logge deg inn med MinID, BankID, BankID på mobil, Buypass eller Commfides. Husk at du må logge inn hver gang du bruker systemet. Det er hensynet til sikkerhet som er grunnen til det.

Innlogging VIS Kopervik videregående skole

Elever bruker Feide for å logge seg på VIS. De har også tilgang til å bruke egen VIS-app. Det er foreløpig ikke VIS-app tilgjengelig for foresatte.

Register dine kontaktopplysninger  

VIS henter navn og folkeregistrert adresse til elevens foresatte med foreldreansvar fra Folkeregisteret. Eventuell e-postadresse og telefonnummer hentes fra kontakt- og reservasjonsregisteret for de som ikke har reservert seg.

Foresatte kan selv legge til e-postadresse og telefonnummer i VIS.

Det er viktig at foresattes kontaktopplysninger er registrert i VIS slik at de kan motta nødvendig informasjon fra skolen, blant annet i forbindelse med beredskap.

Vi setter pris på, og ber om at du legger inn opplysningene så raskt som mulig.

Er du foresatt til elever som går på forskjellige skoler? Da ber vi deg om å registrere dine kontaktopplysninger på hver enkelt skole.   

Elever over 18 år

Foresatte til elever over 18 år må signere et samtykke for at vi skal kunne legge inn foresatte og personopplysninger i systemet. Dette vil gi foresatte mulighet til å logge seg inn i VIS, og åpne for at skolen kan dele opplysninger om elev som er over 18 år. Eleven må også gi samtykke før foresatte kan få tilgang i VIS.  

Samtykke-erklæring for foresatte/elev over 18 år 

Signert samtykke fra elev og foresatt må leveres til skolen. (Gjelder for elever over 18 år.) 

Hva får du tilgang til som foresatt?  

Foresatte med foreldreansvar for elever under 18 år får tilgang til:

  • Egne kontaktopplysninger
  • Timeplan
  • Historikk
    (oppsummert fravær, halvårs-, standpunkt- og eksamenskarakterer, samt om eleven har skiftet skole eller avbrutt utdanningen)
  • Klasser og grupper
  • Læreplan

Foresatte til elever over 18 år får ikke automatisk tilgang til informasjon i systemet.  Det er eleven selv som gir og godkjenner tilgangen til foresatte i VIS. Eleven kan gi foresatte tilgang til punktene over. Husk at samtykke må leveres først.     

Problemer med å logge deg inn eller få tilgang?   

VIS har støtte for siste versjon av nettleserne Chrome, Safari, Microsoft Edge og Firefox. Bytt nettleser om du opplever problemer med pålogging (gjerne Chrome siden testingen foregår i denne nettleseren). Dersom du fremdeles ikke greier å logge deg inn, anbefaler vi deg å ta kontakt med skolen.  
 

Hvordan bruker jeg VIS?  

Systemet er oversiktlig og greit å bruke. Det skal være enkelt for deg som foresatt å finne fram. Se gjerne videoen som gir deg kort informasjon om hvordan du bruker systemet:

 

Les om behandling av personopplysninger i personvernerklæringen. 

Visma InSchool (VIS)

Introduksjonsfilm for elever

RFK opplæringsvideoer for elever

Karmøy kommune anbefaler på det sterkeste at alle elever og ansatte gjennomfører en selvtest for Covid-19 før skolestart januar 2022.

Elevane vil stort sett ha undervisning på skulen annankvar dag. Sjå tabell:

Vi viser til oppslag på nettsiden til Haugesunds avis i dag, der det blir opplyst at en russ i Kopervik er smittet med Covid-19. 

Fra mandag 12. april Kopervik videregående skole på gult tiltaksnivå. Alle elever møter på skolen hver dag og følger ordinær timeplan.

Fylkesordføreren inviterer russen til digitalt møte 7. april kl. 15–16.

Onsdag 20. januar går vi fra rødt til gult nivå.

Meningokokk-vaksinering 2020 Videregående skole.

Les artikkel fra Folkehelseinstituttet.

For påmelding til vaksinering:

Vipps 400kr til vippsnummer 633081, screenshot bildet!

Send sms til helsesykepleier på tlf: 903 64 028 med navn på elev, fødselsdato, telefonnummer, klasse og screenshot av betalingen.

Påmeldingsfrist; 26.11.20

Skoleåret 2020-2021 ble det nye skoleadministrative systemet Visma InSchool (VIS) innført ved alle videregående skoler i Rogaland. VIS er tilgjengelig for elever og foresatte. 

Vi gleder oss til å ta imot dere elever til et nytt skoleår!  

Til toppen