Aktuelt

Innlogging og tilgang for foresatte i vårt skoleadministrative system (VIS)

Skoleåret 2020/2021 fikk alle våre videregående skoler et nytt skoleadministrativt system, Visma InSchool (VIS). Du som foresatt får en egen tilgang til systemet for å sikre samarbeidet mellom hjem og skole.   

Hvordan logger jeg inn?  

Du kan logge deg inn i VIS fra og med 16. august 2021.  


Bruk ID-porten for å logge deg inn. Når du bruker ID-porten, kan du velge om du vil logge deg inn med MinID, BankID, BankID på mobil, Buypass eller Commfides. Husk at du må logge inn hver gang du bruker systemet. Det er hensynet til sikkerhet som er grunnen til det.

Innlogging VIS Kopervik videregående skole

Elever bruker Feide for å logge seg på VIS. De har også tilgang til å bruke egen VIS-app. Det er foreløpig ikke VIS-app tilgjengelig for foresatte.

Register dine kontaktopplysninger  

VIS henter navn og folkeregistrert adresse til elevens foresatte med foreldreansvar fra Folkeregisteret. Eventuell e-postadresse og telefonnummer hentes fra kontakt- og reservasjonsregisteret for de som ikke har reservert seg.

Foresatte kan selv legge til e-postadresse og telefonnummer i VIS.

Det er viktig at foresattes kontaktopplysninger er registrert i VIS slik at de kan motta nødvendig informasjon fra skolen, blant annet i forbindelse med beredskap.

Vi setter pris på, og ber om at du legger inn opplysningene så raskt som mulig.

Er du foresatt til elever som går på forskjellige skoler? Da ber vi deg om å registrere dine kontaktopplysninger på hver enkelt skole.   

Elever over 18 år

Foresatte til elever over 18 år må signere et samtykke for at vi skal kunne legge inn foresatte og personopplysninger i systemet. Dette vil gi foresatte mulighet til å logge seg inn i VIS, og åpne for at skolen kan dele opplysninger om elev som er over 18 år. Eleven må også gi samtykke før foresatte kan få tilgang i VIS.  

Samtykke-erklæring for foresatte/elev over 18 år 

Signert samtykke fra elev og foresatt må leveres til skolen. (Gjelder for elever over 18 år.) 

Hva får du tilgang til som foresatt?  

Foresatte med foreldreansvar for elever under 18 år får tilgang til:

  • Egne kontaktopplysninger
  • Timeplan
  • Historikk
    (oppsummert fravær, halvårs-, standpunkt- og eksamenskarakterer, samt om eleven har skiftet skole eller avbrutt utdanningen)
  • Klasser og grupper
  • Læreplan

Foresatte til elever over 18 år får ikke automatisk tilgang til informasjon i systemet.  Det er eleven selv som gir og godkjenner tilgangen til foresatte i VIS. Eleven kan gi foresatte tilgang til punktene over. Husk at samtykke må leveres først.     

Problemer med å logge deg inn eller få tilgang?   

VIS har støtte for siste versjon av nettleserne Chrome, Safari, Microsoft Edge og Firefox. Bytt nettleser om du opplever problemer med pålogging (gjerne Chrome siden testingen foregår i denne nettleseren). Dersom du fremdeles ikke greier å logge deg inn, anbefaler vi deg å ta kontakt med skolen.  
 

Hvordan bruker jeg VIS?  

Systemet er oversiktlig og greit å bruke. Det skal være enkelt for deg som foresatt å finne fram. Se gjerne videoen som gir deg kort informasjon om hvordan du bruker systemet:

 

Les om behandling av personopplysninger i personvernerklæringen. 

Visma InSchool (VIS)

Introduksjonsfilm for elever

RFK opplæringsvideoer for elever

Tid. Tirsdag 31.01.23 kl 18.00 

Hva er formålet med Elevundersøkelsen? 

Elevundersøkelsen gir elevene mulighet til å si hva de mener om læring og trivsel på skolen. Resultatene fra undersøkelsen blir lagret og brukes av skolen, skoleeieren og de statlige utdanningsmyndighetene for å analysere og utvikle elevenes skole- og læringsmiljø. 

Resultater fra undersøkelsen kan også bli brukt til forskning, statistikk og lagring i arkiv. 

Utdanningsdirektoratet publiserer statistikk fra Elevundersøkelsen på www.udir.no

Informasjon til nye elever!

Velkommen som elev på Kopervik vgs. Vi ser frem til å møte dere ved skolestart i august, og tror og håper at vi vil få et spennende og lærerikt skoleår sammen!

Fra høsten vil det være om lag 420 elever på skolen, og vi har utdanningsprogrammene idrettsfag, medier og kommunikasjon, og studiespesialisering (inkl. påbygg).

Her følger litt informasjon som kan være greit å ha lest igjennom før skolestart.

Det er avslutningsfest for skolens vg3- og vg4-elever, med foresatte, torsdag 16.06.22 kl 18.00 i skolens kantine.

Hvert år blir skoleelever over hele landet i alderen 10 til 19 år invitert til å være med i spørreundersøkelsen Ungdata. Undersøkelsen er frivillig og handler om hvordan barn og unge har det på ulike områder, og hva de driver med i fritiden.

Onsdag 2. februar kl. 18.00 blir det informasjonsmøte på Teams for foresatte til elever på Vg1 studiespesialisering. Program: Studievalg og valg av programfag for Vg2.

Bli med på Teams

 

Tirsdag 1. februar kl. 18.30 blir det møte om tilbudet ved idrettsfag i Kopervik for elever i 10. klasse på hele Haugalandet.

Bli med på Teams

Rogaland fylkeskommune inviterer til digitalt informasjonsmøte om russetiden 18. januar 2022 kl.1800-1930.

Kopervik vgs opplever som resten av Karmøy en økt andel elever som er berørt av covid-19, enten at de er i karantene eller at de er smittet. Vi gjør det vi kan for å gi våre elever best mulig opplæring innenfor de regler og prosedyrer som til enhver tid gjelder.

Dette skrivet viser hvilke rutiner Kopervik vgs har for å redusere risikoen for smitte, samt hvordan skolen følger opp elevene på en best mulig måte.

Til toppen