PC-ordningen

Dette må du vite om PC-ordningen

• Elever som går Vg1 første gang i offentlige videregående skole i Rogaland og har ungdomsrett, kan benytte ordningen én gang fram til fristen 30. november.
  • Alle elever må ha egen datamaskin. Rogaland fylkeskommune tilbyr subsidierte maskiner gjennom PC-ordningen.
  • Du kan velge å heller bruke din egen datamaskin eller kjøpe andre steder så lenge maskinen er god nok til læringsarbeidet og har antivirusprogram. Da får du ikke subsidiebeløp fra RFK.
  • Anbefaling til MK elever som begynner på Kopervik VGS, velg grunnmodell HP ProBook 445 eller MacBook Pro. Alle andre elver kan velge fritt.
  • Du får gratis tilgang til alt du trenger av programvare på skolen, inkludert Microsoft 365.
  • Forbrukerkjøpsloven, angrerettloven eller andre forbrukerlover gjelder ikke ved kjøp på PC-ordningen. Les om hvorfor i kjøpsvilkår.

PC-ordningen

Fra skoleåret 2020-2021 innføres det nye skoleadministrative systemet Visma InSchool (VIS) ved alle videregående skoler i Rogaland. VIS blir tilgjengelig for elever og foresatte ved skolestart.

Vi gleder oss til å ta imot dere elever til et nytt skoleår!

Mathias Aastvedt Dahl er elev ved Kopervik videregående skole på Vg2 studiespesialisering og har toppidrett som ett av sine valgfrie programfag. På søndag fikk han spilte han for FKH mot Presselaget i Storhall Karmøy.

Kopervik VGS er representert på Aftenposten sine debattsider for ungdom! Innlegg av Lars Erik Haugvaldstad Børresen, 1STB:

Elever på Vg1 har fått publisert leserinnlegg om kroppspress på Haugesunds Avis' nettsider.

Rogaland fylkeskommune v/fylkesordfører og direktør for opplæring inviterer til foreldre-/foresattmøte om russetiden onsdag 22. januar 19.00 - 20.30 på Skeisvang videregående skole.

Tema: Hvordan gjøre russetiden til en god tid for alle?

• Fylkesordfører Marianne Chesak
  • Fylkesdirektør opplæring Joar Loland
  • Om russefeiring v/representant fra politiet, Håvard Driveklepp Høyland
  • Erfaringsrapport russen2019Anette Frøyland politiet, Klara Øverland UIS
  • Russ, rus og helsev/helsesjukepleier
  • Appell ved russepresident for Skeisvang vgs, Emma-Wilhelmine Röhl
  • Oppsummering, leder av Opplæringsutvalget, Solveig Ege Tengesdal

Sak i Karmøynytt 6. januar 2020:

Vg2-elevene på medier og kommunikasjon ved Kopervik vidergående skole har designet og laget prototyper av apper for kommunen.