Aktuelt

Innlogging og tilgang for foresatte i vårt skoleadministrative system (VIS)

Skolene har begynt å bruke det nye skoleadministrative systemet Visma InSchool (VIS). Du som foresatt får en egen tilgang til systemet for å sikre samarbeidet mellom hjem og skole.   

Målet med VIS er å legge til rette for og møte skolens framtidige behov ved å:   

  • fornye, forenkle og forbedre arbeidsdagen til elever, lærere og skoleadministrasjonen   
  • legge til rette for kommunikasjon mellom skolen og hjemmet   
  • digitalisere skoleadministrasjon – gi mer elektronisk, automatisert og effektiv arbeidsflyt   
  • gi oversikt over at elevene har fått den opplæringen de har krav på   

Hvordan logger jeg inn?  

Du kan logge deg inn i VIS fra og med 13. oktober.  


Bruk ID-porten for å logge deg inn. Når du bruker ID-porten, kan du velge om du vil logge deg inn med MinID, BankID, BankID på mobil, Buypass eller Commfides. Husk at du må logge inn hver gang du bruker systemet. Det er hensynet til sikkerhet som er grunnen til det.

Innlogging VIS Kopervik videregående skole

Register dine kontaktopplysninger  
 

Vi ber deg om å registrere dine kontaktopplysninger slik at skolen kan nå deg ved behov. Legg inn din e-post og mobilnummer. Din adresse blir automatisk hentet fra det sentrale folkeregisteret (DSF). Dette gjelder for deg som er foresatt til elev under 18 år.     

Er du foresatt til elever som går på forskjellige skoler? Da ber vi deg om å registrere dine kontaktopplysninger på hver enkelt skole.   

Vi setter pris på, og ber om at du legger inn opplysningene så raskt som mulig. Riktige kontaktopplysninger vil være med å sikre et godt samarbeid mellom hjem og skole og en god beredskap.   

Foresatte til elever over 18 år må signere et samtykke for at vi skal kunne legge inn foresatte og personopplysninger i systemet. Dette vil gi foresatte mulighet til å logge seg inn i VIS, og åpne for at skolen kan dele opplysninger om elev som er over 18 år. Eleven må også gi samtykke før foresatte kan få tilgang i VIS.  

Samtykke-erklæring for foresatte/elev over 18 år 

Signert samtykke fra elev og foresatt må leveres til skolen. (Gjelder for elever over 18 år.) 

Hva får du tilgang til som foresatt?  
Foresatte til elever under 18 år får tilgang til å legge inn kontaktopplysninger. Du får også tilgang til å se timeplaner og læreplaner til “din” elev. I løpet av skoleåret 2020/2021 får du også tilgang til fravær.  

Vi beklager at elevens timeplan foreløpig ikke lastes inn. Dette er en feil som Visma jobber med å rette.

Foresatte til elever over 18 år får ikke automatisk tilgang til informasjon i systemet.  Det er eleven selv som gir og godkjenner tilgangen til foresatte i VIS. Eleven kan gi foresatte tilgang til timeplaner, læreplaner, registering av kontaktopplysninger og fravær. Husk at samtykke må leveres først.     

Problemer med å logge deg inn eller få tilgang?   

Vi anbefaler at du bruker nettleseren Chrome når du skal logge deg inn i VIS. Bytt nettleser om du opplever problemer med pålogging. Dersom du fremdeles ikke greier å logge deg inn, anbefaler vi deg å ta kontakt med skolen. 

Hvordan bruker jeg VIS?  

Systemet er oversiktlig og greit å bruke. Det skal være enkelt for deg som foresatt å finne fram. Se gjerne videoen som gir deg kort informasjon om hvordan du bruker systemet:

 

Tekst til video (PDF, 84 kB)

Les om behandling av personopplysninger i personvernerklæringen. 

Visma InSchool (VIS)

Alle elever i de videregående skolene i Rogaland fylkeskommune skal ha en bærbar datamaskin til bruk i skolearbeidet. PC-ordningen er en valgfri ordning hvor du kan kjøpe datamaskin med rabatt.

Sommerskolen er et tilbud til deg som har stryk eller ikke vurdering (IV) til eksamen eller som standpunkt. Dette er en mulighet for deg som er elev i videregående skole, er tidligere elev eller lærling.

Vi viser til oppslag på nettsiden til Haugesunds avis i dag, der det blir opplyst at en russ i Kopervik er smittet med Covid-19. 

Fra mandag 12. april Kopervik videregående skole på gult tiltaksnivå. Alle elever møter på skolen hver dag og følger ordinær timeplan.

Fylkesordføreren inviterer russen til digitalt møte 7. april kl. 15–16.

Onsdag 20. januar går vi fra rødt til gult nivå.

  De videregående skolene i Rogaland er på gult nivå i trafikklysmodellen som sier hvilke smitteverntiltak de skal følge. Det betyr skjerpede krav til hygiene og avstand

 

Meningokokk-vaksinering 2020 Videregående skole.

Les artikkel fra Folkehelseinstituttet.

For påmelding til vaksinering:

Vipps 400kr til vippsnummer 633081, screenshot bildet!

Send sms til helsesykepleier på tlf: 903 64 028 med navn på elev, fødselsdato, telefonnummer, klasse og screenshot av betalingen.

Påmeldingsfrist; 26.11.20

Fra skoleåret 2020-2021 innføres det nye skoleadministrative systemet Visma InSchool (VIS) ved alle videregående skoler i Rogaland. VIS blir tilgjengelig for elever og foresatte ved skolestart.

Vi gleder oss til å ta imot dere elever til et nytt skoleår!  

Til toppen