Råd til elevene

Klikk for stort bilde Råd til elevene i en unntakstilstand

  1. Ikke dra hjem til hverandre. Det er gode grunner for at det meste i samfunnet stenger; da skal vi ikke møtes uten at det er strengt nødvendig. 
  2. Det er ikke fri selv om skolen er stengt. Du skal jobbe med skolearbeid i like mange timer som du ville gjort på skolen. 
  3. Hold på døgnrytmen. Stå opp senest 0830, kle på deg og jobb med fagene dine. (90 % av alle som mislykkes med hjemmekontor jobber i pysj eller underbukse). 
  4. Sørg for å få litt fysisk aktivitet hver dag. Gå tur, løp, tren styrke eller dans til ABBAs greatest hits. 
  5. Hold kontakt med familie og venner med Skype, FaceTime og sosiale medier. Send en hyggelig Snap eller tre til noen du sjelden snapper til, og hjelp hverandre å holde humøret oppe (på avstand...!). 
  6. Blir det tunge dager og vonde opplevelser, ta kontakt med noen du stoler på. En venn, en lærer, en trener, eller chat/snakk anonymt med hjelpetjenester som du finner lista her: https://psykiskhelse.no/hjelpetelefoner-og-nettsteder 
  7. Dette kommer til å gå over, men det kan ta tid. Du kommer til å fortelle barnebarna dine om denne perioden! Så følg med på rådene fra helsetoppene, og sørg for å bidra med ditt i denne nasjonale dugnaden.
Til toppen