PC-ordningen åpner 16. juni

Alle elever i de videregående skolene i Rogaland fylkeskommune skal ha en bærbar datamaskin til bruk i skolearbeidet. PC-ordningen er en valgfri ordning hvor du kan kjøpe datamaskin med rabatt.

Hvem kan kjøpe?

• Elever som går Vg1 første gang i offentlige videregående skole i Rogaland og har ungdomsrett, kan benytte ordningen én gang fram til fristen 30. november.
  • Ordningen gjelder ikke elever som går i private skoler.
  • Elever i spesialundervisning får tilbud om å kjøpe iPad.
  • Elever med voksenrett har tilbud om å kjøpe grunnmodell Windows (ikke Mac).

Hvilken maskin kan jeg kjøpe?

• Grunnmodell Windows: Denne kan brukes av alle elever på alle skoler. Koster like mye som du får i stipend (over tre år).
  • MacBook Air eller MacBook Pro. Vær OBS på at enkelte utdanningsprogram har programvare som ikke støtter Mac. Se skolens nettsider for anbefalinger
  • iPad. Kun for elever som får spesialundervisning i mindre grupper
  • Du kan velge å heller bruke din egen datamaskin eller kjøpe andre steder så lenge maskinen er god nok til læringsarbeidet og har antivirusprogram. Da får du ikke subsidiebeløp fra Rogaland fylkeskommune

Bestill PC eller Mac