Informasjon til nye elever!

Velkommen som elev på Kopervik vgs. Vi ser frem til å møte dere ved skolestart i august, og tror og håper at vi vil få et spennende og lærerikt skoleår sammen!

Fra høsten vil det være om lag 420 elever på skolen, og vi har utdanningsprogrammene idrettsfag, medier og kommunikasjon, studiespesialisering og påbygg.

Her er litt informasjon som det kan være greit å ha lest igjennom før skolestart

Første skoledag

16. august er det oppstart etter følgende plan:

Kl. 08.05: Alle Vg1-elever

Kl. 10.00: Alle Vg2-elever

Kl. 12.00: Alle Vg3- og Vg4-elever

For Vg1-elvene vil programmet den første dagen være:

Kl 08:05 – 09:00

• Fellessamling i kantina
  • Klasseinndeling

Kl 09.00 – 11.20:

• Bli kjent-aktiviteter, praktisk info, timeplan og bokpakker

Kl 11.50 – 15.00

• Vg1 rebusløp

For Vg2-, Vg3- og Vg4-elevene vil det bli klasseinndeling, praktisk info, klassemiljø osv.

Hvordan komme seg til skolen?

Skolen ligger sentralt plassert på Eide i Kopervik, og hit kan du komme på beina eller sykkel, og med moped, buss eller bil.

Skyss

Trenge du skoleskyss? Informasjon om skoleskyss og ungdomskort finner du her.

Skoleruten

Mellom 16.august 2021 og 17. juni 2022 skal vi ha 190 skoledager. Skoleruten finner dere her.

Utlån av lærebøker

Alle elever på videregående skole har rett til å låne lærebøker. På Kopervik vgs. er det biblioteket som har ansvar for utlån av lærebøker. Mer informasjon om dette får du i løpet av de første skoledagene.

Bærbar PC

Fylkestinget har vedtatt at alle elever som går på offentlige videregående skoler i Rogaland fylkeskommune (RFK) skal bruke bærbar datamaskin i læringsarbeidet sitt. Elever som skal begynne på Vg1 kan benytte fylkets innkjøpsordning.

Det er viktig at dette bestilles raskt og er klart til skolestart!

Lånekassen

Alle elever kan søke om støtte fra lånekassen, men det er kriterier for å få lån/stipend fra lånekassen.  Alle vil ha rett på «Utstyrsstipend». Størrelsen på dette variere noe ut fra hvilket utdanningsprogram en er elev på (fra kr 1096 – 4513 pr/år).

Elever som har skoleplass kan søke om støtte fra https://www.lanekassen.no/. Elever som ikke har kommet inn på førsteinntaket må vente med å søke til 1. august, og helst til de er sikre på hvilken skole de skal gå på. Da slipper de å søke på nytt dersom de ombestemmer seg. Hvis en elev sender inn flere søknader, kan saksbehandlingstida bli noe lengre.